31 oktober 2014

Sista helgen

Så var det dags att avsluta en lång fotbollssäsong. Många serier är redan avslutade, alla här i Stockholm, men de nationella serierna avslutas i helgen. Och många lag från vårt distrikt har viktiga matcher kvar.

Många är det som håller en extra tumme för Hammarbys herrar så klart. BP åker ju tyvärr ut men kanske kan vi ha tre allsvenska lag nästa år också. Starkt i sånt fall.
Tittar man i serietabellen för divisioin 1 norra står det klart att det blir ett nytt Stockholmslag i Superettan nästa år. Frågan är om det blir AFC eller IK Frej. Eller båda två? Även division 1 kommer få Stockholmstillskott nästa år i form av Akropolis. Det är redan klart. Liksom att IFK Stockholm kvalade sig upp till 2:an. Grattis!

På damsidan har Hammarby DFF kvalificerat sig för allsvenskan. Starkt. Hoppas det blir spel på en ny snygg kanalplan inom kort. Inga nya Stockholmslag till elitettan på damsidan i år, men det kommer att komma inom kort. Täby var nära i år.

Få Stockholmslag ramlar ur de högre serierna, så vi kan säga att generellt sett har det varit ett bra år för stockholmsfotbollen. Jag måste få nämna Huddinge IF här. Två år i rad har man varit seriesegrare och i år har man lyckats stanna kvar med marginal i division 1. Starkt gjort av klubbens unga framtidsmän. Själv tillbringar jag avslutningsomgången på natursköna Källbrinks IP och hejar på.

Apropå Källbrink.
Planen var förra helgen värd för årets fotbollsbatalj i Huddinge. Huddinge IF, Stuvsta IF och Sörskogens IF, tre närliggande klubbar, spelar varje år Huddingemästerskapen för "pojkar -71". En återträff av de gamla kämparna som spelade i dessa lag när dom var 15 år. En del har hållit igång, en del har knappt rört en boll sen då det begav sig...
Men stämningen är hög. Resultatet är fortfarande viktigt (inhyrd domare är ett måste!), men det glöms snabbt bort senare på kvällen. I år hade spelare kommit "hem" från Helsingborg, Norge, USA och Ghana för att delta.
Det är fotbollsgemenskap det. När den är som bäst!

Behöver jag säga vilka som vann?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar