16 februari 2015

Futsal

Futsal är här för att stanna!

Just nu är vi i slutet av Futsalsäsongen, men vi planerar redan nu för nästa år. Till säsongen 2015/2016 kommer vi kunna erbjuda ett mindre seriespel för våra seniorlag på dam och herrsidan.

Idag har vi en handfull klubbar som bedriver uteslutande Futsal-verksamhet. Och fler blir det.
Men det blir också vanligare att fotbollsklubbar startar en Futsal-sektion.

Futsal är en sport som premierar kvickhet, teknik och ett bra man-mot-man-spel. Egenskaper som är viktiga på vilken fotbollsplan som helst idag.
I sydeuropa är redan Futsal stort. Många stjärnor, med Ronaldo och Messi i spetsen, har spelat och tränat mycket Futsal i ungdomsåren. Och båda dom två är hyfsade i spelet man-mot-man idag.

I Sverige kommer vi få se fler och fler spelare som väljer Futsal som förstasport. Kanske håller man igång med lite fotboll på sommarhalvåret, men satsa mer på Futsalen.
Men vi kommer också ha många som kommer spela och träna Futsal som komplement till den mer fysinriktade vinterträningen under det svenska vinterhalvåret.

Futsal innebär mycket bollkontakt i ett intensivt, snabbt och tekniskt spel.
Och inte minst.
Futsal är jäkligt kul!

Bildresultat för futsal sverige landslag

Jag har fått en del reaktioner på mitt inlägg om att ändra straffregeln och ta bort indirekta frisparkar. Mestadels positiva reaktioner.
Jag har också fått en del nya förslag.
Några av er vill införa fria byten. Vi har det i ungdomsfotbollen idag, och jag kan inte komma på någon annan sport som inte har fria byten.
Dessutom stannar vi spelet när det ska bytas. Varför gör vi det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar