30 januari 2015

Ett omväxlande jobb

Efter en veckas semester får man bita ihop och arbeta ikapp. Något som slagit mig den här veckan är den oerhörda bredd begreppet fotboll kan ha. Här kommer en kort rapport om olika frågor som det jobbas med i fotbollens tjänst.

Vi har bjudit in 20 klubbar på pojk och 20 klubbar på flicksidan för att diskutera vår distriktslagsverksamhet och en eventuell utveckling av den. Många klubbar har tackat ja. Kul. Vi kommer hålla 4 möten, ett genomfördes i veckan.

Futsal. Vi jobbar just nu med att försöka få igång en mindre Futsal-liga till nästa vinter. Kontakt är tagen med kommuner om hallar och om SvFF om seriepyramider. Snart ska vi träffa några Futsal-klubbar och spika en inbjudan. Vi hoppas ha tider och lag klara redan i april, så vi vet att ligan blir av.

Vi har träffat Futebal de Forca i veckan också. Det finns områden i vårt distrikt där tjejfotbollen är väldigt svag, näst intill obefintlig. Vi tror att den organisationen kan hjälpa oss där. En första kontakt är tagen.

Jag har varit i stadshuset också och försökt förmå våra politiker att satsa ännu mer på fotbollsplaner och konstgräsanläggningar. Idrottsbudgeten kommer öka de närmaste åren, men det saknas många fler planer än vad budgeten ökar i pengar. Vår uppgift är att se till så att idrottsbudgeten fortsätter öka och att så mycket som möjligt av den kommer fotbollen till godo.

Jag har också hunnit med att äta lunch med Svenska fotbollsförbundets nya generalsekreterare, Håkan Sjöstrand. En trevlig upplevelse.
Förutom att det visade sig att vi har spelat fotboll mot varandra på 90-talet. Han vann.... :-(

Och i eftermiddag ska veckan avslutas med ett möte med Fotbollssajten.

Det var en insyn i hur en vecka kan se ut för en förbundschef på Stockholms fotbollförbund. Utöver allt internt med bokade utvecklinssamtal, fakturor, möten om hemsidor, bloggning, certifieringsdiskussioner mm mm mm...

Världens roligaste och mest omväxlande jobb!

Just det ja!
Jag har mejlat med Gunilla Lindberg också, generalsekreterare i Sveriges Olympiska kommittée också. Ni såg kanske Saudiarabiens utspel om att dom vill ha OS, men bara för män. Jag tycker att SOK nu ska ta chansen att söka om OS, men bara för kvinnor.
Det finns en chans att få upp en välbehövlig diskussion om jämställdhet.
Hon svarade, tack för det, men jag tror trots det inte att SOK kommer söka OS för kvinnor... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar