10 mars 2015

95% är bra

95% av fotbollen bedrivs i god kamratanda och de allra flesta av våra spelare, ledare, föräldrar, klubbar sköter sig exemplariskt på våra arenor runt om i distriktet. Oavsett om det handlar om ungdomsfotboll, seniorfotboll eller elitfotboll.

Den samarbetsvilja och respekt jag möter mellan klubbar, förbund, spelare mm är överraskande god. Givetvis finns det frågor som vi inte är överens om, alla är inte alltid nöjda med alla lösningar, men viljan att göra något bra är alltid god.

Och visst har vi en hel del röda kort och andra disciplinärenden att hantera varje år, men med tanke på att vi spelar över 40.000 matcher på ett år så är det försvinnande få.
Visst hör vi om barn och ungdomar som kommer i kläm, men med tanke på att vi har cirka 50.000 barn och ungdomar som spelar är det även här försvinnande få.
Vi har ledare som uppträder dåligt mot domare till och från, men vi har nånstans mellan 10.000 - 15.000 ledare i S:t Eriks-cupen, så även här kan vi nog påstå att procentsatsen är låg.

Jag säger inte att allt är perfekt, vi har mycket att jobba vidare med, men vi gör otroligt mycket bra för vårt samhälle också. Tyvärr tycker jag att det jobbet kommer i skymundan i Media ibland.

AIK har gjort ett jättebra arbete med projektet "Fotboll för alla".
Materialet tar upp viktiga sociala frågor kring fotbollen. Hör av er till AIK och kolla in materialet om ni inte har gjort det redan.

Idag lider jag med Sofia B Karlsson. Jag träffade Sofia i samband med lanseringen av materialet. Hon var, med all rätta, stolt över materialet och det jobb AIK och hon lagt ner på att få fram det. Hon borde premieras och hyllas! Inte hotas!

Men idag är hon ett offer för de sista 5% av fotbollsrörelsen.

Jag funderar på hur vi som förbund kan stötta AIK i deras arbete kring detta projekt idag.
En signal skulle kunna vara att gå sida vid sida med dom i årets Pride-parad.
För att visa att fotbollen ÄR öppen för alla, och att fotbollsrörelsen står starkt samlad i dessa frågor.

Nån som vill hänga med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar