25 september 2014

Hej igen!

Hej igen!

Lite över en månad på jobbet och det är massor av nya inspirerande intryck, idéer, ansikten och frågor att lära sig. Vill tacka alla trevliga, engagerade människor för det bra mottagande jag fått i  stockholmsfotbollen. Ni gör mycket gott och är helt nödvändiga för vår verksamhet!

Representantskapet närmar sig.
Representantskapet är det demokratiska forumet där alla klubbar kan göra sin röst hörd och komma med motioner om hur stockholmsfotbollen ska bedrivas. För oss på förbundet är mötet extra viktigt då det ligger till grund för framtida arbetsuppgifter och inriktningar kring många frågor. 

Nytt för i år är ett förberedande möte dit klubbar bjuds in för att diskutera inkomna motioner och förslag inför mötet. På så sätt bör alla klubbar ha samma chans att bearbeta frågorna innan själva repskapet genomförs. 
Vi på förbundet tycker det är viktigt att vi skaffar oss en miljö som främjar spelarutveckling framför resultatfixering. Inte bara i de yngsta åldrarna. Vi har en del idéer och tankar kring detta som kommer presenteras på ovanstående möte. Som exempel kan nämnas att i en del distrikt i landet har man infört ”Första fri” inom 5 och 7 manna fotboll. När en målvakt ska lägga en inspark så måste motståndarna backa hem till egen planhalva. Detta för att minska antalet långa utsparkar och främja uppspel direkt från låga åldrar. Vad tror ni om det?
 
Ni klubbar, kom gärna på mötet. Diskutera och påverka.
Inbjudan ligger på vår hemsida och har mejlats ut till samtliga klubbar.

Jag stod på Skytteholm förra veckan. En vanlig torsdagskväll i september. Jag försökte mig på lite huvudräkning. På Skytteholms tre planer räknade jag till cirka 150 barn/ungdomar som spelade fotboll.
Och det var 1 anläggning. 1 kväll.
Nån gång ska jag räkna ut hur många fotbollstimmar vi tillsammans erbjuder länets medborgare varje år. Och hur många stillasittande timmar vi tar bort.

Fotbollen är samhällsnytta. På många sätt.

Det börjar bli höst. Dags att ta tag i löpträningen på allvar. Snart är det ”Tjurruset”… J

Tills nästa gång!

/ Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar